Старши треньорът на Спортист Своге Борислав Кьосев даде отлична оценка на

...
Старши треньорът на Спортист Своге Борислав Кьосев даде отлична оценка на
Коментари Харесай

Борислав Кьосев: Мястото на Спортист Своге е в първата половина на таблицата

Старши треньорът на Спортист Своге Борислав Кьосев даде " отлична " оценка на тима за представянето му като посетител във Втора лига и " слаба " за семействата. След 10 мача Спортист заема осмо място с актив от 15 точки (четири победи, три ремита и три загуби). Отборът изостава на четири точки от водачите в класирането.

" Оценката мога да я разделя на две. При гостуванията - отлична, а при семействата – слаба. Що се отнася до шампионата, получават се доста равностойни и оспорвани мачове, а по този начин мисля, че ще се поддържа конспирация и в долната, и в горната част на класирането до последните кръгове. Дано продължи по този начин.

" Със сигурност нашето място е в първата половина на таблицата и се надявам да сме допустимо по-напред. Хубаво ще бъде да създадем няколко следващи победи, с цел да се утвърдим в челото и да играем мачовете с по-голяма убеденост и успокоение. Тогава мисля, че ще ни се види играта такава, каквато желаеме да бъде.

" Съжалявам за всички мачове, в които загубихме и се веселя на всяка победа, която постигнахме. Направихме две равенства вкъщи против водещи тимове, като Монтана и Етър, в които мачове се представихме добре и даже заслужавахме да победим. От тези два мача също съм удовлетворен. Като цяло би трябвало да вършим повече разбори на мачовете, които сме изгубили, с цел да забележим къде бъркаме и да го поправяме ".

Кьосев бе запитан и за какво тимът печели по-лесно като посетител, а не като хазаин.

" Отговорът се крие в това, че тимовете, когато дойдат в Своге, играят по-затворено и ние не намираме верния път до противниковата врата. С новите попълнения, които неотдавна пристигнаха, мисля, че нещата се трансформират и това се видя в последното ни домакинство против Спартак Плевен. Другото нещо, което оказва огромно въздействие на един тим при домакинските мачове, е публиката, която по една или друга причина отсъства от нашия стадион. Това ще е нашата задача – да върнем хората от града по трибуните. В идващите мачове се надявам да реализираме повече победи и да го създадем ", отговори той.

За да укрепи тима, Спортист притегли Светослав Диков и Владимир Семерджиев.

" Те са отлични и класни футболисти. Привличането им направи тима ни доста по-стойностен. Трябваше им малко време да се синхронизират с останалите играчи и резултатът стартира да се вижда. В последните 4 мача имаме 3 победи. Не единствено двамата, само че и останалите момчета работят добре и имат задоволително капацитет тимът да стане от борещите се за предни позиции. Просто би трябвало доста работа и нещата ще са ок ", продължи Кьосев.

" Преди една седмица на Георги Николов му бе направена намеса на коляното и мисля, че до края на месеца ще стартира да тренира. Надявам се допустимо най-бързо да имам опция да го употребявам, тъй като знаете какъв брой скъп е той за тима. Отбеляза значително голове. Сигурен съм, че ще се върне бързо в оптимална форма, тъй като той е отговорно момче с мислене на професионален футболист ".

На Спортист му следва мач за купата на България против Ботев Нови Пазар и треньорът не желае да вижда разпределяне в състава си.

" Искаме да се представим добре и в случай че може да срещнем някой от грандовете от Първа лига, с цел да зарадваме хората от града с мач на нашия стадион. Най-важното от тези мачове е да излезем без травми и санкции, с цел да сме по-конкурентоспособни в шампионата ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР